Bamboe

Bamboe is géén hout maar een grassoort. Het groeit snel en kan op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden tot een harde en slijtvaste vloer. Maar daar gaat het natuurlijk niet alleen maar om. Bamboevloeren hebben een unieke uitstraling. Een modern interieur vraagt vaak om een bamboevloer. Niet voor niets wordt bamboe regelmatig door interieurarchitecten geadviseerd. Bamboe is in een grote diversiteit in kleur en patroon leverbaar.

Milieu en pandavriendelijk

Door de bijzondere snelle aan-was is het mogelijk om ongeveer een derde van de bamboestammen te kappen, zonder dat het bosbestand in omvang afneemt. Door geregeld te kappen wordt de groeikracht van bamboe (net als bij gras) zelfs versterkt! 

Bijzondere eigenschappen

Bamboe is een kwart harder dan eiken, heeft een bijzondere hoge treksterkte en is soepel, licht en daardoor flexibel. Bamboe is een stabiel product, het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit en is zodoende weinig gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen. Bamboe heeft een bijzonder lage warmteweerstand waardoor het goed is toe te passen bij vloerverwarming.

Nieuwe: Bamboo Solida

Bamboo Solida is bijzonder dankzij de enorme hardheid. Daarnaast bestaat Bamboo Solida voor 100% uit bamboevezels en is daarmee ook een zeer ecologische keuze.Bamboo Solida is bijzonder dankzij de enorme hardheid. Daarnaast bestaat Bamboo Solida voor 100% uit bamboevezels en is daarmee ook een zeer ecologische keuze.

MOSO® Bamboo Solida is bijzonder dankzij de enorme hardheid. Daarnaast bestaat Bamboo Solida voor 100% uit bamboevezels en is daarmee een zeer ecologische keuze. De grote vloerdelen zijn voorzien van een clicksysteem waardoor snelle, zwevende plaatsing mogelijk is. Bamboo Solida bestaat uit een massieve laag van extra harde, gecomprimeerde Density® bamboe strips. Verschillende oppervlakte behandelingen dragen bij aan de hout ‘look & feel’ en bieden een veelzijdigheid aan stijlen.


Geïntegreerd clicksysteem:  Voor een snelle en gemakkelijke plaatsing zonder het gebruik van lijm.

Hoge hardheid (Brinell kg/mm2)

Garantie 30 jaar: Dit product is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd met een garantie van 30 jaar.