Juiste luchtvochtigheid

Wij leveren professionele luchtbevochtigers van het Zwitserse Stadler Form en Boneco. Deze zijn niet alleen technisch perfect, maar dankzij hun design ook een aanwinst voor ieder interieur. Wij bieden diverse modellen plus één digitale hygrometer met thermometer en klok.

Wat heeft hout te maken met de luchtvochtigheid?

Een houten vloer reageert net als de mens op de schommelingen in de luchtvochtigheid. In de winter kan uw vloer gaan krimpen door de lage luchtvochtigheid. Het vocht wordt dan als het ware uit de houten vloer getrokken. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het hout en kunnen er kieren tussen de planken komen.

In de zomer gaat de luchtvochtigheid weer omhoog en de planken zetten weer uit. Dit kan een voordeel zijn omdat de vloer weer uitzet en de kieren en scheurtjes in uw houten vloer weer verdwijnen.

De luchtvochtigheid kan ook dermate stijgen dat de houten planken teveel uitzetten. Hierdoor kan er een bolling ontstaan in de vloer. In het ergste geval kunnen de houten planken zoveel uitzetten dat de planken losknappen uit de vloer.

Een houten vloer is goed te vergelijken met uw huid. Een goed gehydrateerde huid is soepel. Een droge huid heeft kloofjes en scheurtjes. Zo is het ook met hout! U zorgt goed voor uw huid, maar ook uw vloer heeft goede verzorging nodig!

Boneco U700 Luchtbevochtiger

Boneco U700 Luchtbevochtiger

Hoe houd ik de juiste luchtvochtigheid op peil?

Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden. En dat is niet alleen goed voor uw vloer, maar ook voor u! Veel mensen hebben na de aanschaf van een luchtbevochtiger minder last van zere ogen en een droge huid. En natuurlijk heeft de vloer er ook geen last meer van!

De ideale luchtvochtigheid in huis varieert tussen de 55% en de 65%. Dit kan gemeten worden met een hygrometer, deze meet de luchtvochtigheid in huis en vaak ook de temperatuur en andere leuke snufjes.

Wat is een goede luchtbevochtiger?

Ten Dam Vloeren heeft een ruim assortiment aan luchtbevochtigers van het merk Stadler Form & Boneco. Elke luchtbevochtiger heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Wilt u wel graag een luchtbevochtiger maar mag het niet misstaan in uw interieur? Kijk dan naar een luchtbevochtiger van Stadler Form! Uitstekende luchtbevochtigers met een prachtig design.

Stadler Form Luchtbevochtiger Robert

Stadler Form Luchtbevochtiger Robert

Wat als de luchtvochtigheid te hoog is?

Is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Ook dit is niet goed voor de vloer! In dit geval kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger. Deze trekt het vocht uit de lucht en brengt de luchtvochtigheid terug op het juiste peil.

Problemen door de onjuiste luchtvochtigheid in huis.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Heeft u toch problemen met uw houten vloer zoals een bolling, scheuren of kieren? Voor snel en deskundig advies kunt u altijd contact opnemen.